Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Workshop του Τμήματος Πληροφορικής στο 17ο Infocom World 2015



workshop infocom site2Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στηρίζει ως Χορηγός το 17ο συνέδριο Infocom World, το οποίο θα διεξαχθεί στις 24 Νοεμβρίου 2015 στο Ξενοδοχείο Divani Caravel.
Στα πλαίσια του συνεδρίου, το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει 2ωρο workshop (16:00-17:45, αίθουσα ΈΔΕΣΣΑ) με τίτλο “Intrusion Detection και Intrusion Prevention: Σύγχρονοι έξυπνοι φύλακες της Ασφάλειας δικτύων και δεδομένων”, με εισηγητή τον κο Γαλιώτο Παναγιώτη, Ακαδημαϊκό Υπεύθυνο Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων της Σχολής Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Ο πολλαπλασιασμός των επιθέσεων και των κακόβουλων ενεργειών σε δίκτυα, συστήματα και πληροφορίες καθώς και η αύξηση της πολυπλοκότητας αυτών, οφείλονται σε μια πληθώρα παραγόντων τεχνικών και μη. Μερικοί τέτοιοι παράγοντες είναι η μεγάλη πρόσφορα εργαλείων και μεθόδων επίθεσης στο ευρύ κοινό, η σύγχρονη τάση για ψηφιοποίηση μεγάλου εύρους της καθημερινής μας ζωής κ.α. Το αποτέλεσμα είναι η ανάγκη υλοποίησης πιο αποδοτικών μορφών άμυνας οι οποίες εγγενώς θα φέρουν κάποια στοιχειώδη ευφυΐα και δεν θα δρουν μονολιθικά και στατικά. Τα IDS και τα IPS αποτελούν ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και η διάδοση τους είναι πλέον ταχύτατη σε ένα μεγάλο εύρος συστημάτων οικιακών, επαγγελματικών και ακαδημαϊκών.
Η είσοδος στο Workshop είναι ελεύθερη.