Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Συμμετοχή του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο διεθνές συνέδριο ICCMIT 2015 στην Πράγα


Τα Τμήματα Παιδαγωγικών & Ειδικής Αγωγής, Πληροφορικής, Ηλεκτρολόγων-Ηλεκτρονικών Μηχανικών και Πολιτικών Μηχανικών του Μητροπολιτικού Κολλεγίου πρόκειται να συμμετάσχουν στο "International Conference on Communication, Management and Information Technology-ICCMIT 2015", το οποίο διοργανώνεται στην Πράγα μεταξύ 20-22 Απριλίου, παρουσιάζοντας το ερευνητικό τους project.
Πιο συγκεκριμένα, ομάδα των ακαδημαϊκών των τεσσάρων τμημάτων θα συμμετάσχει στο Special Session "ICT in Education"το οποίο διοργανώνει στα πλαίσια του συνεδρίου η Ακαδημαϊκή Υπεύθυνη του Τμήματος Παιδαγωγικών & Ειδικής Αγωγής κα Ευγενία Θεοδότου (BA ECEC, MA, MSc, PhDc).
Το Special Session βασίζεται στην παραδοχή ότι οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται πλέον ευρέως κατά την μαθησιακή και εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς κάνουν το μάθημα πιο ενδιαφέρον και προσελκύουν εύκολα την προσοχή του εκπαιδευόμενου. Παρά ταύτα, έχουν κατηγορηθεί και ως «επιβλαβείς» για τη γνωστική και κοινωνική ανάπτυξη του εκπαιδευόμενου και ακαδημαϊκοί και ερευνητές συχνά αμφιβάλουν για την προστιθέμενη αξία που προσφέρουν στις παραδοσιακές τεχνικές εκπαίδευσης. To session θα παρουσιάσει θεωρητικά και εμπειρικά ερευνητικά projects με στόχο να συμβάλλουν στο γνωστικό πεδίο, και θα προτείνει καινοτόμες μεθόδους εμπλουτισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Στόχο έχει να ενθαρρύνει έναν ανοιχτό διάλογο σχετικά με την καταλληλότερη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στην εκπαίδευση, καθώς και να αξιολογήσει τους πιθανούς κινδύνους από την χρήση τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διοργανωτές του συνεδρίου έχουν υπογράψει συμφωνία με τον εκδοτικό οίκο ELSEVIER, ο οποίος θα αναλάβει την έκδοση των proceedings, αλλά και με τον IGI Publsiher στις ΗΠΑ για την έκδοση ενός συλλογικού τόμου με τις εισηγήσεις του συνεδρίου.