Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 19ο Συνέδριο InfoCom World


INFOCOM WORLD newsΤο Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Χορηγός στο 19ο Συνέδριο InfoCom World με τίτλο «Fiber to the people: The Gigabit Era!», το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Divani Caravel.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Τμήμα Πληροφορικής διοργάνωσε Workshop με τίτλο «General Data Protection Regulation (GDPR): myths and challenges», με εισηγήτρια τη Δρ. Ευαγγελία Βαγενά, ΔΝ, DEA, Δικηγόρο και Καθηγήτρια του Τμήματος.
Εφτά μήνες πριν την έναρξη ισχύος του νέου Γενικού Κανονισμού για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) η συζήτηση για τις προκλήσεις και τους μύθους σχετικά με τη συμμόρφωση με τις διατάξεις του παραμένει ανοιχτή. Τί ακριβώς προβλέπει; Ποιους αφορά τελικά; Πώς μπορεί να συμμορφωθεί με τις νέες απαιτήσεις κάθε εμπλεκόμενο φυσικό ή νομικό πρόσωπο; Ποιες οι δυνατότητες πιστοποίησης; Ποιες οι συνέπειες από τη μη συμμόρφωση; Ποιοι οι μύθοι και ποιες οι πραγματικές προκλήσεις; Πόσο έτοιμες είναι οι ελληνικές εταιρείες να ανταπεξέλθουν στις νέες απαιτήσεις; Ποιες αλλαγές επίκεινται στο νομοθετικό πλαίσιο; Τα ερωτήματα αυτά και όσα άλλα τεθούν θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο πλαίσιο του workshop.
Οι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολεγίου Πειραιά παρακολούθησαν τις εργασίες του συνεδρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις εξελίξεις της «Κοινωνίας του Gigabit», του Internet of Things και του 5G και να γνωρίσουν τις Προκλήσεις που προκύπτουν από τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό οργανισμών και επιχειρήσεων και εν γένει της παγκόσμιας οικονομίας. Επίσης, παρακολούθησαν σειρά παράλληλων δράσεων, θεματικών ενοτήτων και εξειδικευμένων labs, με τη συμμετοχή διακεκριμένων εισηγητών.