Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο στο 8ο Συνέδριο Mobile Connected World


infocom news 2018Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετέχει για Τρίτη συνεχή χρονιά στο 8ο Συνέδριο Mobile Connected World με τίτλο “Mobility: From Smart to Intelligent: Accelerate, Facilitate and Invest!”, το οποίο πραγματοποιείται στις 30 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Divani Caravel, με ελεύθερη συμμετοχή.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργανώνει workshop με θέμα «Συσκευές ΙoΤ: Πόσο θα αλλάξει η καθημερινότητά μας;» και εισηγητή τον Δρ. Πέτρο Λάλο, Διδάκτωρ Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ και Καθηγητή του Τμήματος.
Η συλλογή και επεξεργασία της πληροφορίας που θα συλλέγεται από τις Internet of Things συσκευές θα προσφέρει έναν ανεξάντλητο πλούτο real - time δομημένης πληροφορίας με δυνητικά τεράστια -οικονομικά και όχι μόνο- οφέλη που μπορούν να προκύψουν από την ανάλυση των προκυπτουσών ροών δεδομένων. Μερικά παραδείγματα της αξιοποίησης των δεδομένων που θα συλλέγονται από τις συσκευές Internet of Things θα είναι:
- Αισθητήρες παρακολούθησης – διάγνωσης και η αξιοποίηση τους
- Ευφυείς λύσεις μεταφοράς που επιταχύνουν τις ροές κυκλοφορίας
- Έξυπνα ηλεκτρικά δίκτυα
- Συστήματα βασισμένα σε δεδομένα που κατασκευάζονται μέσα σε έξυπνες πόλεις
Πόσο θα αλλάξει η ζωή μας σε βασικούς τομείς όπως για παράδειγμα η Υγεία, η Εκπαίδευση, η Μετακίνηση, η Επικοινωνία στην επόμενη δεκαετία, καθώς οι ΙΟΤ συσκευές θα γίνονται ολοένα και περισσότερο ευφυείς και θα ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στην καθημερινότητά μας; Σε αυτές τις θεματικές θα εστιάσει το Workshop του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
Τέλος, οι συμμετέχοντες στο συνέδριο θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά για τα εξειδικευμένα Μεταπτυχιακά προγράμματα στην Πληροφορική που προσφέρει το Μητροπολιτικό Κολλέγιο σε συνεργασία με το University of East London, στο περίπτερο του Κολλεγίου στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου.