Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Πληροφορικής στο Διεθνές Συνέδριο Πληροφορικής και Τεχνολογιών Επικοινωνίας (ICT 2012) στο Άμστερνταμ



DSCN1298Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε στο διεθνές συνέδριο International Conference on Advances in Information and Communication Technologies (ICT 2012), όπου ο καθηγητής του Τμήματος Δρ. Αλέξανδρος Βακαλούδης και ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Κολλεγίου στη Θεσσαλονίκη κ. Αντώνης Μουχταρόπουλος παρουσίασαν την εξέλιξη της έρευνάς τους στα συστήματα σύγχρονης τηλεκπαίδευσης.
Το συνέδριο διοργανώθηκε από την ACEEE (Association of Computer Electronics and Electrical Engineers) και πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μεταξύ 22-23 Νοεμβρίου 2012.
Η έρευνα των κ.κ. Βακαλούδη και Μουχταρόπουλου προτείνει μια σειρά ποιοτικών μεταβλητών με σκοπό την ταξινόμηση των συστημάτων τηλεκπαίδευσης που παρέχονται μέσω video-conferencing. Η ταξινόμηση βασίστηκε στα αποτελέσματα της στατιστικής έρευνας που διεξήχθη ανάμεσα σε μέλη της Εταιρείας Ιατρικής Βιοπαθολογίας Βορείου Ελλάδος. Η ερευνητική εργασία με τίτλο “A student-based approach for classifying video-based systems of medical eLearning” επιλέχθηκε από την κριτική επιτροπή του συνεδρίου για να δημοσιευθεί στην επερχόμενη έκδοση του επιστημονικού περιοδικού “International Journal on Communication” που εκδίδεται από την ACEEE.