Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Διάλεξη του HR Manager της PRINTEC Group στους φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής


sem news1
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο υποδέχτηκε τον κ. Άκη Κωνσταντινίδη, HR Manager της PRINTEC Group, σε Ελλάδα & Κύπρο, για μια διάλεξη σχετικά με τα κριτήρια επιλογής ενός νέου επαγγελματία στην αγορά εργασίας.
Στη διάλεξή του, την οποία παρακολούθησαν οι φοιτητές του 2ου έτους του προγράμματος σπουδών Πληροφορικής, στο πλαίσιο του μαθήματος "Computing in Practice", ο κ. Κωνσταντινίδης παρουσίασε την οπτική, την προσέγγιση και τις προτεραιότητες ενός επαγγελματία διαχείρισης ανθρωπίνου δυναμικού όταν αξιολογεί έναν νεοεισερχόμενο στην αγορά εργασίας. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφερόμενος στον τρόπο που έχει διαμορφωθεί σήμερα η πρόσληψη προσωπικού στις εταιρίες, η πλάστιγγα γέρνει προς τις προσωπικές δεξιοτήτες (soft skills) έναντι των ακαδημαϊκών (hard skills).
Επίσης, τόνισε στο πόσο σημαντικό είναι ο κλάδος της Πληροφορικής, αν και ανδροκρατούμενος, να αρχίσει να προσελκύει και το γυναικείο φύλο καθώς, χάρη στην υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη τους, επιφέρουν ισορροπία στις ομάδες. Οι φοιτητές με πολλές και ποικίλες ερωτήσεις πάνω στον κομμάτι των κριτηρίων πρόσληψης.