Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Επίσκεψη των φοιτητών Πληροφορικής στο Τμήμα Ηλεκτρονικής των ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης



P051Τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012, οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής BSc (Hons) Computing και BSc (Hons) Computer Networks του Μητροπολιτικό Κολλεγίου Θεσσαλονίκης, και ο καθηγητής τους κ. Σ.Πούρος πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Δικτύου του Τμήματος Ηλεκτρονικής του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης στη Σίνδο.
Στόχος της επίσκεψης ήταν η γνωριμία και η κατανόηση της σχεδίασης και λειτουργίας του κέντρου δικτύου του Τμήματος Ηλεκτρονικής, όπου υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής Εφαρμογών κ. Σ. Κυρτόπουλος. Η επίσκεψη στο κεντρικό NOC του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης εστίασε στην παρουσίαση που έγινε προς τους φοιτητές από τον Υπεύθυνο του NOC κ. Φιλέλη, ο οποίος παρουσίασε εκτενώς την τοπολογία του δικτύου, τις απαιτούμενες περιβαλλοντικές συνθήκες λειτουργίας, τις ενεργειακές ανάγκες του κέντρου, τα συστήματα ασφάλειας και προστασίας του χώρου, τα προβλήματα μετάβασης στην τεχνολογία IPv6 από την IPv4, καθώς και τη λειτουργία-συνδεσμολογία των εξυπηρετητών.
Το ενδιαφέρον των φοιτητών εστιάστηκε στις παρεχόμενες υπηρεσίες του κέντρου, στις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο και στην επικοινωνία με τα επιμέρους δικτυακά κέντρα των Τμημάτων του ΑΤΕΙ-Θ. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών των φοιτητών, η οποία περιλαμβάνει επισκέψεις και επιμόρφωση σε οργανισμούς και επιχειρήσεις του Τομέα Πληροφορικής.