Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου Χορηγός στο επετειακό 20ο Συνέδριο InfoCom World


inofcommegaromousikis
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Χορηγός στο επετειακό 20ο Συνέδριο InfoCom World με κεντρικό τίτλο «NewHorizons: The Techonomy of Gigabit Era!», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, παρουσία περισσότερων από 3.000 συνέδρων.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου διοργάνωσε Workshop με τίτλο «Development and Customization of mobile based applications via Android Studio in 20 minutes». Το workshop παρουσίασε ένα “cook book” για το πώς υλοποιείται και παραμετροποιείται μια εφαρμογή για κινητές συσκευές. Βασιζόμενοι στο λειτουργικό σύστημα Android, οι εισηγητές παρουσίασαν το προγραμματιστικό περιβάλλον του Android Studio, αναπτύσσοντας τον βασικό σκελετό εφαρμογής για κινητά. Η επίδειξη των βέλτιστων προγραμματιστικών τεχνικών συνοδεύτηκε από ένα πλήρες customization της εφαρμογής, ώστε να μπορεί ο κάθε συμμετέχοντας να εμπνευστεί για την υλοποίηση της δικής του εφαρμογής.

Εισηγητές ήταν οι καθηγητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης κ.κ. Παπαμανώλης Α. Εμμανουήλ, Σύμβουλος Πληροφορικής με πολυετή εμπειρία σε μεγάλα έργα του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, Καθηγητής και Χρονόπουλος Π. Σωτήριος, Αναπληρωτής Διευθυντής ΙΤ στα Καταστήματα Αφορολογήτων Ειδών στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Παράλληλα, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο είχε δικό του περίπτερο στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου, όπου ενημέρωσε τους συμμετέχοντες για τα εξειδικευμένα, καινοτόμα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρει η Σχολή Πληροφορικής στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία, στην Τεχνολογία Πληροφοριών και στη Μηχανική Λογισμικού, σε συνεργασία με το University of East London.