Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Διάλεξη για το Δίκαιο των Τηλεπικοινωνιών στο Τμήμα Πληροφορικής



communicationsnewsΤην Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε - στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογία Πληροφοριών και Νομοθεσία Διαδικτύου του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία MSc Information Security and Computer Forensics – τον κ. Σπύρο Τάσση, δικηγόρο με ακαδημαϊκή και επαγγελματική εξειδίκευση στα νομικά ζητήματα των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στις αγορές υπό απελευθέρωση (ηλεκτρονικές επικοινωνίες και ενέργεια), τα προσωπικά δεδομένα και την ασφάλεια των πληροφορικών συστημάτων.
Ο κ. Τάσσης παρουσίασε το γενικό πλαίσιο του Δικαίου των Τηλεπικοινωνιών, την εξέλιξη του και τις σύγχρονες τάσεις. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε έμφαση σε επίκαιρα και πρακτικά ζητήματα ιδίως σε σχέση με την προστασία του απορρήτου και των δεδομένων, την ουδετερότητα Δικτύων, την ευθύνη των παρόχων υπηρεσιών της Πληροφορίας και την προστασία των προσωπικών δεδομένων.
Οι φοιτητές του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να θέσουν κάθε ερώτημα που τους απασχολούσε, τόσο σχετικά με το νομικό πλαίσιο, όσο και σχετικά με την τεχνική αντιμετώπιση των σχετικών παραβάσεων αλλά και να μοιραστούν με τον έμπειρο ομιλητή «μικρά μυστικά» της πρακτικής ενασχόλησης του με τον τομέα του δικαίου των τηλεπικοινωνιών.