Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Το Τμήμα Πληροφορικής Θεσσαλονίκης στη Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (ΥΕΕΒΕ)

20160408 113101Οι φοιτητές του Τμήματος Πληροφορικής Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος (ΥΕΕΒΕ) στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Στην επίσκεψη συμμετείχαν οι φοιτητές των προπτυχιακών προγραμμάτων BSc Computing, BSc Computer Networks και MSc Information Security & Computer Forensics, συνοδεία του Ακαδημαϊκού Υπεύθυνου του Τμήματος κ. Αντώνη Μουχταρόπουλο.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε παρουσίαση της δομής, της αποστολής και λειτουργίας και των ερευνητικών προοπτικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας από τον κ. Νικόλαο Μαρσουβανίδη, Τμηματάρχη του Τμήματος Εσωτερικών Λειτουργιών. Στη συνέχεια, έγινε παρουσίαση της αποστολής - λειτουργίας του Εργαστηρίου Ψηφιακών Πειστηρίων (Digital Forensics) από τον Υπαστυνόμο Ειδικών Καθηκόντων κ. Στέφανο Ηλιάδη.
Η επίσκεψη έκλεισε με την περιήγηση των φοιτητών στους εργαστηριακούς χώρους της Υ.Ε.Ε.Β.Ε, όπου γίνονται οι εγκληματολογικές αναλύσεις και η εξέταση ψηφιακών πειστηρίων.