Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Η Σχολή Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου στο 9ο Συνέδριο InfoCom Security


serrelis
Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο συμμετείχε ως Χορηγός στο 9ο Συνέδριο InfoCom Security με τίτλο "Cyber Security in the age of industry:Challenges & Opportunities", το οποίο πραγματοποιήθηκε 17-18 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς των εξελίξεων στον κλάδο της Ψηφιακής Ασφάλειας, το Τμήμα Πληροφορικής του Κολλεγίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το Workshop με τίτλο "Developing InfoSec Professionals for the Age of Industry 4.0: Skills, Principles, Experiences and Visions", με εισηγητή τον Δρ. Εμμανουήλ Σερρέλη, Head of Information Assurance and Business Continuity στην Intrasoft International και λέκτορα Ασφάλειας Πληροφοριακών Συστημάτων του Τμήματος.
Το workshop εστίασε στις απαιτήσεις, τόσο σε δεξιότητες, όσο και σε εμπειρίες, στις οποίες καλείται προσαρμοστεί η σύγχρονη γενιά Επαγγελματιών Ασφάλειας. Πρόκειται για αλλαγές που συνεπάγονται από την έλευση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης και οι οποίες σηματοδοτούν νέες γνωστικές ανάγκες και εμπειρίες για τους επαγγελματίες της ασφάλειας πληροφοριών. Στο πλαίσιο του workshop αναδείχθηκε η αξία ενός Ενοποιημένου και Σύγχρονου Ακαδημαϊκού και Επαγγελματικού Υπόβαθρου και αφετέρου, τα χαρακτηριστικά μιας σύγχρονης και ποιοτικής ομάδας Παροχής Υπηρεσιών Διασφάλισης Πληροφοριών και Προϊόντων Πληροφορικής.