Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Διαλέξεις για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο και τη Διαδικτυακή Πειρατεία στο Τμήμα Πληροφορικής



Piratia newsΤην Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, το Τμήμα Πληροφορικής του Μητροπολιτικού Κολλεγίου υποδέχτηκε - στο πλαίσιο του μαθήματος Τεχνολογία Πληροφοριών και Νομοθεσία Διαδικτύου του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Ασφάλεια Πληροφοριών και την Ηλεκτρονική Εγκληματολογία MSc Information Security and Computer Forensics - την κα Μίνα Ζούλοβιτς, δικηγόρο εξειδικευμένη στο ηλεκτρονικό εμπόριο, συνεταίρο στο δικηγορικό γραφείο Φιλοθεϊδης & Συνεταίροι, και τον κ. Νίκο Στεφανάκη, Τεχνικό Προϊστάμενο της IFPI (International Federation of the Phonographic Industry).
H κα Ζούλοβιτς που διαθέτει μακρά εμπειρία στο δίκαιο των on line & mobile συναλλαγών και της Καινοτομίας, ανέλυσε το σχετικό θεσμικό πλαίσιο, τις σύγχρονες μορφές επιχειρηματικής δραστηριότητας στο διαδίκτυο και τους νομικούς τρόπους πρόληψης και καταστολής παράνομων συμπεριφορών στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου.
Ο κ. Στεφανάκης ανέδειξε τις διαστάσεις της διαδικτυακής πειρατείας, τις μεθόδους εντοπισμού των ύποπτων παραβατών και τα τεχνικά και νομικά μέσα που έχουν στη διάθεσή τους οι δικαιούχοι προστασίας πνευματικής ιδιοκτησίας και συγγενικών δικαιωμάτων για την προστασία των δικαιωμάτων τους.
Οι φοιτητές του Τμήματος είχαν την ευκαιρία να θέσουν κάθε ερώτημα που τους απασχολούσε, τόσο σχετικά με το νομικό πλαίσιο, όσο και σχετικά με την τεχνική αντιμετώπιση των σχετικών προσβολών αλλά και να μοιραστούν με τους έμπειρους ομιλητές «μικρά μυστικά» της πρακτικής ενασχόλησης τους με τους τομείς του ηλεκτρονικού εμπορίου και της επιβολής των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας στο διαδίκτυο.